Irkçı Trump kadın siyasetçileri hedef aldı

15.07.2019 - 09:31
Haberi paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin dört kadın üyesine alenen ırkçılık yaptı.

Trump'ın isimlerini vermeden karalamaya kalktığı ABD Kongresi üyeleri, Demokratlar'dan Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley ve Ilhan Omar.

Demokrat Parti'nin solda kanadında öne çıkan dört kadın, Trump yönetimine getirdikleri sert eleştiriler ve mücadeleci tutumlarıyla tanınıyor.

Trump, tweetlerinde 'hükümetleri tamamen felaket olan ülkelerden kadın Kongre üyeleri' sözlerini sarf ederek 'ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini' söyledi:

"…kendi ülkelerinin hükümetleri tam bir felaketken, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar"

"Neden geldikleri, suça bulamış, tamamen çökmüş yerlerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını göstermiyorlar."

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, 4 kongre üyesini 'hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacağını' ifade etti.

"Irkçılık böyle bir şey"

Somali doğumlu olan Ilhan Omar, çocukken ABD'ye geldi. Diğer Kongre üyeleri ise ABD'de doğdular. Ocasio-Cortez, New York doğumlu. Trump'ın doğduğu hastanesine yaklaşık 19 km mesafede dünyaya geldi.

Trump'a yanıt veren Alexandria Ocasio-Cortez ""Bizi seçen Amerika'yı kabullenemediğiniz gibi, bizim sizden korkmayışımızı da kabullenemiyorsunuz" dedi.

Kongre üyesi Rashida Tlaib, Trump'ın 'görevini kötüye kullanmakla suçlanması gerektiğini' söyledi.

Ilhan Omer ise Trump'ın "beyaz milliyetçiliğini kışkırttığını" belirterek, "gördüğümüz en kötü, en yolsuz, en beceriksiz başkan" diye yazdı.

Trump'ın tweetlerinin ekran görüntüsünü paylaşan Ayanna Pressley, "Irkçılık böyle bir şey. Biz ise demokrasiyiz" mesajını verdi.

Nancy Pelosi Trump'ı "yabancı düşmanı" olmakla suçladı.

Dört kadın siyasetçinin Trump'ın ırkçılığına maruz kaldığı gün, ABD Göçmen Polisi 10 büyükşehirde kayıtsız göçmenler karşı baskınlar ve toplu tutuklamalar yaptı.

Bültene kayıt ol