Trump'ın göçmenler sorumlusu, ölen babayı suçladı!

30.06.2019 - 11:28
Haberi paylaş

ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’nun lideri Ken Cuccinelli, geçtiğimiz günlerde medyada yer alan, sınırı geçmeye çalışırken ölen baba ile kızının fotoğrafından etkilenmediğini dile getirdi.

ABD'ye geçmeye çalışırken Meksika sınırındaki Rio Bravo nehrinde hayatını kaybeden El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 23 aylık kızı Valeria'nın görüntüsü büyük yankı uyandırmış ve 2015 yılında Ege’de hayatını kaybeden Alan Kurdî bebek ile birlikte göçmenlerin dramının sembolü hâline gelmişti.

Trump liderliğinde ABD devletinin sığınmacılara yönelik gaddarlığı ise sürüyor.

ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’nun başına Haziran ayı başında atanan Ken Cuccinelli, bahsi geçen fotoğrafla ilgili ölen babayı suçladı:

“Sınırda bunun gibi trajedilerin yaşanmasının sebebi, babanın yasal yollardan sığınmacılık prosedüründen geçmeyi beklemeyip nehri geçmeye karar vermesidir. Bu sebeple kendisinin yanı sıra kızı da ölmüştür.”

CNN’e konuşan Cuccinelli, bu fotoğrafın uyguladıkları sert göçmenlik politikasının simgesi hâline gelmesinden endişe etmediğini söyledi.

Trump yönetimi sınırdaki sığınmacı politikasını iyice kısıtladı ve insanlar aylarca beklemek yerine tehlikeli yollardan ABD’ye daha iyi bir hayat için geçmeyi deniyor.

Cuccinelli kimdir?

Trump’ın atadığı Cuccinelli’ye kendi partisi içinden dahi tepkiler olmuştu. Demokrat Parti’nin yanı sıra, ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’ndaki 13 bin işçinin örgütlü olduğu sendika da bu ismi istemiyor.

Trump gibi aşırı sağcı olaj Cuccinelli, daha önce “homoseksüel eylemlerin özünde yanlış olduğunu” söylemişti. Müslüman karşıtı ve LGBTQ+ karşıtı aktivistlerle bağları ortaya çıkmıştı. Ayrıca, göçmenleri sıçanlara benzeten yorumları tepki çekmişti. 2018 yılında, göçmenlere karşı “savaş güçlerinin” kullanılmasını savundu.

(Gocmeniz.org)

Bültene kayıt ol