İngiliz askerlerinin Corbyn’in fotoğrafına hedef olarak ateş ettikleri görüntüleri ortaya çıktı

03.04.2019 - 12:42
Haberi paylaş

İngiltere’de bir grup askerin atış talimi sırasında hedef olarak İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in fotoğrafını hedef olarak kullandıkları videonun görüntüleri yayınlandı. Görüntü, büyük tepkiyle karşılandı.

Afganistan’da bulunan İngiliz askerinin atış talimi sırasında çektikleri Snapchat görüntüsünü paylaşmasıyla ortaya çıkan görüntüler İngiltere’de tepki ve endişeye yol açtı. Görüntülerde İngiltere’nin Afganistan’daki paraşüt birliklerinde göre yapan bir grup askerin Jeremy Corbyn’in fotoğrafına doğru ateş ettiği görülüyor. Askerler görüntüyü internette ‘Mutluyuz’ mesajıyla yayınladı. İngiltere Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

İngiltere ordusunda görev yapmış olan eski bir asker olan Trevor Coult da bu görüntüyü internette yayanlar arasında yer alıyor. Kendisi de Afganistan’da görev yapmış eski bir asker olan Coult, videoyu “bir İşçi Partisi lideri için hiç de iyi bir görüntü değil” mesajıyla yayınladı. Gelen tepkilerin ardından ise görüntünün photoshop olduğunu iddia etti.

Savunma Bakanlığı’nın soruşturmasının yanı sıra, İşçi Partisi milletvekili Alex Sobel, olayın araştırılması için parlamentoya önerge verdi.

Görüntünün, İngiltere Başbakanı Theresa May’in çıkmaza giren Brexit sürecinin ilerlemesi için İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’e birlikte çalışmayı teklif etmesinden bir gün sonra yayınlanması dikkat çekti. Corbyn’in ayrıca Irak ve Afganistan işgallerine karşı savaş karşıtı tutumu ve İrlanda ile barışı desteklemesi nedeniyle ordu içinde popüler olmadığı biliniyor.

Bültene kayıt ol