“Yumurtacı çocuk” yardım paralarını ölenlerin ailelerine bağışlayacak

19.03.2019 - 13:23
Haberi paylaş

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen silahlı saldırı sonrası ırkçı yorular yapan Avusturalyalı senatöre yumurta atan Will Connolly, kendisi için toplanan yardım paralarını saldırıda ölenlerin ailelerine bağışlayacağını söyledi.

Yeni Zelanda’daki ırkçı saldırı sonrası saldırıdan Müslümanları sorumlu tutan ırkçı senatör Fraser Anning’e yumurta attıktan sonra gözaltına alınan 17 yaşındaki aktivist Will Conolly, kendisi için toplanan yardım paralarının çoğunu Christchurch’teki silahlı saldırı mağdurlarına bağışlayacak.

New Zealand Herald gazetesinin haberine göre Connolly için "GoFundMe" isimli yardım sitesi üzerinden "hukuki masrafları ve daha fazla yumurta alması" amacıyla bağış kampanyası başlatıldı.

Kampanyada şu ana kadar 42 bin dolara yakın para toplandı. T24’ün haberine göre Connolly'nin paranın çoğunu, Christchurch saldırısının mağdurlarına göndermeye "kararlı olduğunu" söylediği aktarıldı.

İfadesinin ardından serbest bırakılan Connolly, "İnsan olmaktan son derece gurur duyduğum bir andı. Şunu bilmenizi isterim ki Müslümanlar terörist değildir ve terörün dini yoktur. Müslümanların bir terör toplumu olduğunu düşünenlerin hepsi Anning gibi boş kafalılardır. Herkese desteği için teşekkür ederim. Bana 'egg boy (Yumurtacı Çocuk)' ismini verdiğinizi duydum" şeklinde bir tweet attı.

Bültene kayıt ol