Sarı Yelekliler 17. haftada yine sokaktaydı

09.03.2019 - 17:03
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hukümütenin politikalarına karşı mücadele eden Sarı Yelekliler, ‘kararlı hareket’ adı altında bir kez daha meydanları doldurdu. Bu hafta protestolara katılan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile sarı yelek dışında pembe ve mor yelek de giydi.

 

Eylemlerin 17'nci haftası, başkent Paris'teki Madeleine Kilisesi çevresinde düzenlenen yürüyüşle devam etti.

İHA'nın aktardığına göre, bazı göstericilerin Şanzelize Caddesi'ndeki Zafer Takı çevresinde kalmak istemeleri polisle karşı karşıya kalmalarına neden oldu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'ye doğru ara sokaklardan yürümeye çalışan göstericiler, polis tarafından engellendi. Polise direnen göstericilerden 7 kişi gözaltın alındı.

Bir grup Sarı Yelekli ise Rossy Havalimanı'nda toplandı. Sarı Yeleklilerin amacının, ülkeye gelen turistlere, Fransa'nın içinde bulunduğu durumu anlatmak olduğu belirtildi. Başkent Paris'te de benzer gösteriler Louvre Müzesi, Galerie Lafayette Mağazası çevresi gibi turistlerin yoğun olarak uğradıkları semtlerde devam etti.

Euronews'ün haberine göre ise eylemciler, Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda da eylem yaptı. Havaalanı içerisinde yürüyen göstericiler, "Macron istifa" sloganları attı ve havaalanını özelleştirmek isteyen hükümete tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, ülke genelindeki gösterilere 4 bini Paris'te olmak üzere, 28 bin 600 kişi katıldı. Geçen haftaki eylemlerde ülke çapında 39 bin 300 kişi yer almıştı.

Bültene kayıt ol