İsveç’te mülteciyle dayanışan genç kadına para cezası

19.02.2019 - 06:50
Haberi paylaş

Temmuz ayında Afganistanlı bir göçmenin sınır dışı edilmesini engellemek için uçağa binerek uçağın kalkmasına engel olan İsveçli aktivist Elin Ersson, 324 dolar para cezasına çarptırıldı.

23 Temmuz 2018’de Göteborg-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında Afganistanlı bir göçmenin sınır dışı edilmesini engelleyen İsveçli Ellin Ersson para cezasına çarptırıldı. Deutsche Welle’nin haberine göre Göteburg Mahkemesi 21 yaşındaki Ersson'u havacılık kurallarını ihlâl etmekten 3 bin kron, yaklaşık 324 dolar, para cezasına çarptırdı.

Savcılık makamı Ersson'a iki hafta hapis cezası verilmesini talep etmişti. Ancak mahkeme para cezasını yeterli buldu. Sosyal bilimler öğrencisi olan Ersson aynı zamanda İsveç'in sığınmacıların iadesine ilişkin hukuki düzenlemelerini değiştirmeye çalışan bir sivil toplum grubunun da üyesi. Ersson'un avukatı cezayı temyiz edeceklerini söyledi.

Ersson, 52 yaşındaki Afganistanlı bir mültecinin sınır dışı edilmesini engellemek için koltuğuna oturmayı reddetmiş ve uçağın kalkmasına engel olmuştu. Ersson’un eylemi başarılı olsa da, dayanıştığı mülteci daha sonra sınır dışı edilmişti.

Bültene kayıt ol