Fransa’da siyonizm karşıtlığının suç sayılması teklifi

18.02.2019 - 17:14
Haberi paylaş

Fransa’da siyonizme karşı çıkmanın suç sayılması yönünde bir yasa teklifi hazırlandı.

Fransa’da bir grup milletvekili “Filistin’de Arapları dışlayarak bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan” siyonizme karşı olmanın "Yahudi düşmanlığı" gibi suç sayılması için bir kanun teklifi sunmaya hazırlanıyor.

Farklı partilerden gelen otuza yakın milletvekilinin, haftalardır üzerinde çalıştıkları tasarıyı yakında meclisin gündemine taşıyacak.

Euronews’in haberine göre “İsrail devletinden nefret etmenin Yahudi nefretinin yeni bir yolu" olduğunu ileri süren iktidardaki LREM partisi milletvekili Sylvain Maillard, "Bir kimse İsrail hükümetini eleştirebilir, ancak bu devletin varlığını sorgulayamaz. Örneğin kimse Fransız devletinin veya Alman devletinin varlığını sorgulamaz" diyerek söz konusu tasarıyı savundu.Tasarıyı savunan milletvekilleri, "Bazı kişilerin antisiyonizmin arkasına saklanarak aslında antisemitik hakaretlerde bulunduklarını" ifade ediyor.

İsrail devleti, Siyonizm ideolojisi doğrultusunda Filistin topraklarını işgal altında tutuyor ve işgal altındaki yerlerde yüzbinlerce Filistinli işgale karşı çıktığı için öldürülüyor, tutuklanıyor veya baskı altında tutuluyor.

Bültene kayıt ol