ABD'de Ermeni okullarına yönelik ırkçı saldırılar

31.01.2019 - 08:12
Haberi paylaş

ABD'nin Los Angeles kentindeki iki Ermeni okuluna gizlice giren maskeli saldırganlar, Türk bayrakları astı. Nefret suçu olarak rapor edilen saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Türk bayrakları salı sabahı siyah kıyafet giymiş maskeli bir kişi tarafından asıldı.

Bayrak asılan yerler, Encino'daki Ferrahyan Ermeni Okulu ile Canoga Park'taki AGBU Manukyan-Demirciyan Okulu.

Ferahyan okulunun üzerinde 11, Manukyan-Demirciyan okulunun duvarından ise 2 Türk bayrağı asıldı.

Okul müdürü Sosi Şanlyan olayla ilgili öğrencilerin ailelerine mektup yolladı. Mektupta Şanlyan çocukların güvenliği için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

Fox News’ün haberine göre, belediye meclis üyesi Paul Koretz olayla ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bunun bir Yahudi okuluna Nazi gamalı haç koymakla aynı değerde olduğunu söyleyerek, şehirlerinde böyle bir olayı hoş karşılamayacaklarını belirtti.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Her çocuğun korkmadan okula gitme hakkı var. Ermeni-Amerikan topluluğunun bu tehditkar davranışın arkasında kimin olduğunu bilmesi gerek, Los Angeles polisinin bunu kimin yaptığını bulana kadar çalışmaya devam edeceğini biliyorum" dedi.

Bültene kayıt ol