Göçmen Kervanı'na saldırı: Meksika polisi 213 kişiyi gözaltına aldı

22.11.2018 - 11:21
Haberi paylaş

Latin Amerika ülkelerindeki yoksulluk ve şiddetten kaçarak ABD’ye doğru konvoylar hâlinde yol almaya çalışan göçmenler Meksika polisi tarafından gözaltına alındı.

Meksika resmi makamlarınca yapılan açıklamaya göre, 21 Kasım günü ülkeye giren dördüncü konvoydaki 213 göçmen gözaltına alınırken, “gerekli belgeleri olmayan” göçmenler ülkelerine geri gönderilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Guatemala sınırı ile Meksika’nın güney şehri Tapachula arasındaki anayolda gözaltına alınan göçmenlerin 186’sı El Salvador, 16’sı Guatemala, 10’u Honduras ve 1’i Nikaragualı. Aynı yoldan daha önce üç göçmen konvoyu geçmesine karşın sayıları bin 500 ile 6 bin arasında olan konvoylara polisin dokunmadığı, son konvoyun kalabalık olmaması nedeniyle polisin saldırdığı ifade edildi. Daha kalabalık konvoylarda ise kitleden ayrılan daha küçük göçmen grupları gözaltına alınmıştı.

Meksika’nın göçmenlere oturma izni ve başka çeşitte vizeler teklif ettiği ancak ABD’ye gitmek isteyenlerin bunu reddettiği söylenirken ilk göçmen konvoyunun kamp kurduğu Baja California’da 17 yaşındaki bir göçmenin üzerine araç sürülmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bültene kayıt ol