Londra'da ırkçılığa karşı kitlesel gösteri

17.11.2018 - 14:01
Haberi paylaş

İngiltere'de Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk (Stand Up to Racism) kampanyasının çağrısıyla başkent Londra'da kitlesel bir protesto düzenlendi.

Aşırı sağın ve ırkçılığın protesto edildiği gösteriye sol örgütlerin yanı sıra çok sayıda STK, siyasi parti ve sendika da katıldı.

Brezilyalılar eylemde bir kortej oluşturarak "Faşizme karşı Brezilyalılar" pankartı açtı.

On binlerce kişinin katıldığı eylemde Müslümanlar, belediye meclisi üyeleri, sosyalistler, Romanlar, Filistin için kampanya yapanlar ve Labour (İşçi Partisi) üyeleri de yerlerini aldı.

Organizatörler katılımı 40 bin olarak duyurdu.

Eylemde İslamofobiye, antisemitizme ve her türden ırkçılığa karşı dövizler taşındı. Öğrenci kortejinden mültecilerle dayanışma sloganları yükseldi.

İtfaiyeciler sendikasının doğu bölge sekreteri Riccardo La Torre, Socialist Worker gazetesine yaptığı açıklamada, nazi Tommy Robinson'ın işçi sınıfı adına konuştuğu iddiasına karşı çıkarak, Grenfell yangınından sonra mültecileri suçladığını hatırlattı.

PCS sendika konfederasyonunun başkanı Mark Serwotka ise Nigel Farage ve Donald Trump'ın yalancı olduğunu dile getirdi.

Eyleme katılan aktivistler, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk (Stand Up to Racism) kampanyasının birimlerini işyerlerinde ve mahallelerde inşa etme kararlılığıyla yollarına devam edecekler.

16 Mart'ta ise BM Irkçılık Karşıtı Gün nedeniyle tüm dünyada mültecilerle dayanışma eylemleri örgütlenecek.

Bültene kayıt ol