Brezilya’da aşırı sağcı adaya karşı uluslararası birlik çağrısı

21.10.2018 - 10:05
Haberi paylaş

Brezilya’da seçimlerin ilk turunda birinci seçilen ve ikinci turda seçilme ihtimali çok yüksek olan aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro’ya karşı aralarında Angela Davis, Tarık Ali, Noam Chomsky, Bernie Sanders gibi isimlerin bulunduğu solcu aydınlar bir bildiri yayımladı.  

Brezilya’nın aşırı sağcı başkan adayı Jair Bolsonaro’ya karşı dünyanın çeşitli ülkelerinden solcu aydınlar bir araya gelerek bir bildiri yayımladılar. Aralarında Angela Davis, Tarık Ali, Noam Chomsky, Danny Glover, Costa-Gavras, Yannis Varoufakis, José Pepe Mujica, Bernie Sanders gibi isimlerin bulunduğu 500’den fazla isim tarafından imzaya açılan metinde “Bu adayın hayatı boyunca savunduğu ve seçim kampanyasını üzerine kurduğu pozisyonlar zenofobik, ırkçı, mizojenik ve homobobik değerler üzerine kurulu. Bu aşırı sağcı aday açıkça, aralarında işkence ve suikastlerin de yer aldığı ve askeri diktatörlükler tarafından kullanılan şiddet yöntemlerini savunuyor” denirken Brezilyalılara Bolsonaro’ya karşı oy verme çağrısı yapıldı.

Seçimde Bolsonaro’nun kazanmasının sadece Brezilya’yı değil, Karayipler’i ve dünyanın bütününü etkileyecek bir gelişme olacağının altı çizilen bildiride, “Demokrasi ve faşizm arasındaki seçimde tarafsız kalınamaz” denildi.

Bültene kayıt ol