Dördüncü Küresel İklim Grevi'ne kitlesel katılım

01.12.2019 - 18:10
Haberi paylaş

Fridays for Future (Gelecek İçin Cumalar) tarafından 29 Kasım Cuma günü için ilan edilen dördüncü küresel iklim grevinde 157 ülkede 2.300 kadar noktada yüz binlerce insan bir kez daha sokaklara indi.

Eylemlerin en büyük olduğu ülke Almanya oldu. 630 bin kişi sokağa çıktı. Hamburg’ta 50 bin, Berlin’de 60 bin kişi grevlere katıldı.

12 Aralık’ta seçimlerin gerçekleşeceği İngiltere’de de binlerce kişi sokaktaydı. Geçtiğimiz aylarda oldukça radikal bir Yeni Yeşil Anlaşma programı ilan ederek 2030 yılına kadar İngiltere’yi sıfır karbon üretimine geçireceğini söyleyen İşçi Partisi twitter üzerinden “bu seçimde iklimi oylayacağız” dedi. Ayrıca İngiltere’de bir süredir sürmekte olan üniversiteler grevine de eylemciler destek verdi ve grevler birleşti. İngiltere’de Channel 4’da seçime girecek partilerin iklim değişimini tartıştıkları programa Johnson’ın katılmaması üzerine onun bulunduğu boş yere dünya şeklinde bir buz kütlesi yerleştirilmişti.

Grevlerin en önemlisi 150 bin kişinin katılımıyla Madrid’te gerçekleşti. Pazartesi Madrid’te devletler COP25 zirvesi için biraraya gelecek. İklim değişikliğine karşı hızlı ve radikal adımlar atılması konusunda karar almaları gerekiyor ancak bunun mümkün olmadığı ortada. Bu nedenle Madrid’te organize edilen greve 150 bin kişi katılmış olması hem COP zirvesi boyunca gerçekleşecek alternatif etkinliklerin hem de 6 Aralık’ta gerçekleşecek grev ve yürüyüşün çok büyük olacağını gösteriyor.

Antikapitalist Öğrenciler küresel eylem gününde sokaktaydı: “İklimi değil sistemi değiştir”

AVM önünde Yokoluş İsyanı Kreasyonu

Bültene kayıt ol