HDP’nin HAYIR’ı (Hakan Tahmaz)

Partilerin, meslek örgütlerinin, sendikaların, yurttaş girişimlerinin ve sivil toplum örgütlerinin 18 maddeden oluşan anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin tutumları netleşti. Hayır ve Evet tercihlerinin gerekçelerini kamuoyuna açıkladılar.

Evet bloğunda yer alan AK Parti ve Devlet Bahçeli MHP’sinin gerekçesi ortak ve çok net: Devletin, milletin, bayrağın birliği, tekliği ve bekası için, merkezden, tek elden, ahenkli, denetimsiz, kontrolsüz, hukuktan yoksun ve hızlı tek adam yönetimi.

Hayırcılar ise çeşit çeşit. Kişisel husumetten, dar siyasal rekabet dolayısıyla Hayır cephesinde yer alanlar var. AK Parti ve Devlet Bahçeli’nin MHP’si gibi vatanın ve milletin bekası için milliyetçi ve tekçi gerekçelerle Hayır cephesinde yer alanlar olduğu gibi statükoyu korumak için Hayır diyenler de az değil.

Yazının tamamı için tıklayınız.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-06-20 at 14.22
Ankara Onur Yürüyüşü tüm engelleme çabalarına rağmen yapıldı
pers kapak
Perspektifler - Şenol Karakaş anIatıyor
123946
Öğretmenler grevde: “Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir!”