Şenol Karakaş

Şenol Karakaş son yazıları

Şenol Karakaş tüm yazıları

24.11.2015 - 16:32

Hepimiz Demirtaş'ız!

Selahatin Demirtaş’a bir suikast girişimi gerçekleşti ve haber kanalları önce bu haberi görmezden geldi, ardından da sıradan, zaten beklenen bir olaymış gibi geçiştirdi.

Bu sıradan bir olay değildir!

Bu, beklenen bir olay da değildir. Bu, Türkiye’deki en çarpıcı gelişmedir.

Bu olayın bir daha tekrar etmesini engellemek zorundayız. Demirtaş’ın değil suikaste uğraması, kılına dahi zarar gelmesine izin vermeyiz. Selahattin Demirtaş, son birkaç yıldır, Kürt özgürlük mücadelesinin en çok öne çıkan ismidir ama Demirtaş’ın hedef tahtasına oturmasına neden olan, Kürt özgürlük mücadelesinin batıda da anlaşılmasını sağlayan, batıda yaşayan yoksulların sorunlarıyla Kürt halkının yoksullarının sorunları arasında bağlantı kurmasına yardımcı olan en önemli sosyalist olmasıdır. Görüşlerini sarih bir biçimde ifade etmesi, anlaşılır bir dil kullanması, samimiyeti ve kararlılığı ve zor sorunları popüler bir şekilde ifade edebilme becerisi, geniş halk kesimlerinin sözcüsü olmasını sağladı.

Demirtaş, hem Kürt halkının özlemlerini ifade ediyor hem de Türkiye’de yoksulların bu özlemlere sempatiyle yaklaşmasına, bölgede ve Türkiye’de farklı biçimler alan sorunların kökenindeki sınıfsal benzerliğin görülmesine yardımcı oluyor.

Demirtaş’ı bu kadar öne çıkartan bu. Ama bu, aynı zamanda Demirtaş’ı bir hedef hâline getiriyor. Makam aracının arka camında kurşun izine rastlanan Demirtaş, silah sesini duymadıklarını söyledi. Daha önce de evine polisler gelmiş ve adres karışıklığı bahanesiyle sorunu geçiştirmişlerdi.

Hükümet yetkilileri, derhal, bu suikast girişiminin arkasında kimlerin yer aldığını açığa çıkartmalıdır. Bu işin arkasında kim olursa olsun, devletten bağımsız değildir.

Bu işin arkasında kim olursa olsun, HDP ve Demirtaş’ı aylardır hedef gösteren medyadan ve siyasilerden feyz aldığı çok açıktır.

Bu işin arkasında kim olursa olsun, amacı, Kürt halkının bütününün sinir uçlarını harekete geçirmektir. Batıda barış isteyenlere darbe vurmaktır. Kürt illerinde süren çatışmaların kalıcı hâle gelmesini sağlamak, kalıcı bir savaş, kaos ve korku ortamı yaratmaktır.

Demirtaş’a suikast girişimi, sıradan bir olay gibi geçiştirilemez. Bu, olduğu kadar demokrasiye, barış umuduna, özgürlüklerimize, halklar arasında eşit koşullarda kardeşlik isteğine yönelik bir suikast girişimidir.

Selahattin Demirtaş yanız değildir!

Demirtaş’tan elinizi çekin!

Nefret söylemlerini cezalandırın!

Suikast girişiminde bulunanları yakalayın ve yargılayın!

Şenol Karakaş

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol