Hepimiz Göçmeniz Platformu: Torbalı’da göçmenlere yönelik saldırıları kınıyoruz

02.10.2021 - 14:48

Ankara Altındağ’da ve İzmir Torbalı’da evleri yakanlar, göçmenlere saldıranlar tespit edilmeli, cezalandırılmalıdır. Göçmenlere yönelik ırkçı davranışlarda bulunanlar, sosyal medyada ırkçılık yapanlar cezalandırılmalıdır.

Hepimiz Göçmeniz Platformu, 30 Eylül'de İzmir Torbalı'da göçmenlere yapılan ırkçı saldırıları kınadı. Basın açıklaması şöyle:

İzmir'in Torbalı ilçesinde 29 Eylül günü 3 kişinin Suriyeli M.A’nın yolunu keserek kavga etmesi sonucu Batuhan Barlak hayatını kaybetti, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Olayda sol kolundan bıçakla yaralanan şüpheli M.A. gözaltına alındı, daha sonra tutuklandı.

3 kişinin kavgasını fırsat bilen ırkçılar 30 Eylül sabahı Torbalı'da Suriyeli avına çıktı. Bir siteye saldırı oldu, Suriyelilerin oturduğu bir ev ateşe verildi, çok sayıda ev taşlandı. Suriyelilerin hurda toplamakta kullandığı araçlar yakıldı. Olaylar bütün gün sürdü.

Benzer bir olay 12 Ağustos’ta Ankara Altındağ’da yaşanmıştı. Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bir kavgayı bahane eden ırkçı gruplar göçmenlere ve evlerine saldırılarda bulunmuş, çok sayıda kişi yaralanmış, ev ve iş yerleri zarar görmüştü.

Göçmenlere yönelik ırkçılık, muhalefet partileri tarafından sürekli yapılıyor. Ama son dönemde bu kervana hükümet de katıldı.

Ankara’daki olaylar sonrasında sorun göçmenlermiş gibi davranan Ankara Valiliği göçmenlerin oturduğu evleri yıktı, Altındağ ilçesinde mevcutlar hariç göçmenlerin ev kiralamasını yasakladı. Göç İdaresi yönetimi Ankara’yı yeni göçmen kaydına kapattı.

Daha yakın zamana kadar göçmenler konusunda olumlu düşünen, dayanışmak gerektiğini söyleyen ve göçmenlere elinden geldiğince yardım yapan kitlelerin hızla fikir değiştirmesinin en büyük nedeni; iktidarın ve muhalefetin bu artan göçmen düşmanı tutumlarıdır.

Göçmenlerle dayanışmak hem bir insanlık görevidir, hem de işçi sınıfının ezilenlerin, yoksulların yapması gereken bir davranıştır.

Kimse evini, yaşadığı ülkeyi, bölgeyi sebepsiz terk etmez.

Ankara Altındağ’da ve İzmir Torbalı’da evleri yakanlar, göçmenlere saldıranlar tespit edilmeli, cezalandırılmalıdır.

Göçmenlere yönelik ırkçı davranışlarda bulunanlar, sosyal medyada ırkçılık yapanlar cezalandırılmalıdır.

Irkçılığa, faşist saldırganlığa hayır.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır Platformu

2 Ekim 2021



Bültene kayıt ol