Adem (Abdulmalik) Maarastawi’yi artık bırakın!

17.10.2023 - 12:51

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu'nun duyurusu:

"Adem Maarastawi bir insan hakları aktivisti. On yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşıyor. Alnının teriyle çalışıyor, insan hakları için mücadele ediyor. 

Adem Maarastawi, bizim arkadaşımızdır. Arkadaşımızın çeşitli bahanelerle sınır dışı edilmesine izin vermeyeceğiz. 

Göçmenlere yönelik bu keyfi tutumlar çok açık ki arka planda ırkçı bir temelin yer aldığını gösteriyor. On yıldan uzun bir süredir bizimle olan, “burada” yaşayan bir insanı birden bire geri gönderme merkezine almak, tutukluymuş gibi davranmak, avukatları dışında haberleşme olanaklarını kısıtlamak, zorla sınır dışı etmeye çalışmak anlaşılır gibi değil.

Arkadaşımız geçtiğimiz hafta Perşembe günü gözaltına alındıktan sonra önce Tuzla’daki Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. Cumartesi gününden bu yana ise Urfa-Harran geçici barınma merkezinde tutuluyor.

Adem arkadaşımızın hiçbir suçu yoktur.

2022 yılında geçici korumaya başvurdu, sistem onu Kırşehir’e yönlendirdi, yabancı kimlik numarası verildi. Ancak kimliği teslim alması için 4 ay boyunca haftalık olarak imza atması gerekiyordu. Kırşehir’de iş bulamadığından ve maddi birikimi olmadığından İstanbul'daki işinden vazgeçemedi, imzaları atamadı ve kimliği alamadı. 

Arkadaşımızı derhal serbest bırakın!

Göçmenlere yönelik operasyonları derhal durdurun!

Adem’in yeri bizim yanımızdır."



Bültene kayıt ol