İngiltere: Muhafazakarların ırkçı Ruanda planlarına karşı protesto

İngiltere’de hükümetin, Manş Denizi’ni botlarla geçmeye çalışan Ruandalı göçmenleri toplaması için bir şirketle anlaşmış olması ülke genelinde öfke uyandırdı. Aktivistler ırkçı Ruanda planlarına karşı önümüzdeki Pazartesi günü için kitlesel bir eylem çağrısı yaptı.

Irkçılık karşıtları ve sendikacılar, Londra’daki Kraliyet Adalet Mahkemelerinin önü başta olmak üzere çeşitli kasaba ve şehirlerde protestolar düzenleyecek.

Hükümet, Aeolian adlı bir şirkete bağlı üç geminin 12’şer saatlik nöbetler tutması ve tespit edilen teknelerden göçmen toplaması için sözleşme imzalamıştı. Plan, bu gemilerin göçmenleri toplayıp göçmen merkezlerine teslim etmesi üzerine kuruluydu ve göçmen merkezlerine getirildiklerinde hepsinin, iltica başvuruları değerlendirilmeden Ruanda’ya geri gönderilmesi planlanmıştı.

Irkçılığı teşvik eden 120 milyon sterlinlik Ruanda planına itiraz yağdı, tüm büyük sendikalar Pazartesi gerçekleştirilecek olan eyleme destek verdiklerini açıkladı.

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı