Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” lafına AKP’li yazarlar bile tahammül edemedi!

2005’te Amed’de yaptığı mitingde “Kürt sorunu vardır” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün “Kürt sorunu yoktur” demesine AKP’yi her koşulda savunan köşe yazarları dahi tepki verdi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, şu ifadeleri kullandı:

“Benim açımdan şaşırtıcı olan Erdoğan’ın Balıkesir’de, “Kürt sorunu yok” demesiydi. Erdoğan, Kars konuşmasında, “Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır” sözleriyle niyetinin Kürt sorununu inkâr olmadığını anlattı.

Erdoğan’ın bu sözleri de değerlendirmeye muhtaç. Bu ülkede Kürtlerin sorunu olduğu kadar Kürt sorunu da var, Alevilerin sorunu olduğu kadar Alevi sorunu da var, dindarların sorunu olduğu kadar rejim sorunu da var.”

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ise “Erdoğan’ın ifadeleri karşısında şoka girdim” dedi. “Bu ifadeleri Erdoğan’ın söylediğine imkân ihtimal vermediğim için de defalarca satır satır okudum” diyen Yükselir, “Çünkü onun bu topraklarda akan kardeş kanını durdurmak için giydiği ateşten gömleğe taptım” ifadesini kullandı. Yükselir şöyle devam etti:

“Bunu artık ‘Yol kazası’ deyip geçebileceğimiz bir konu olarak düşünüp kenara koyalım. Kabul ediyorum ki Erdoğan’ın sözleri evet incitici, hoş değildi.”

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı