Tutuklanan tümgeneral: “Darbeciyim ama FETÖ’cü değilim”

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik baskını yönettiği öne sürülen Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ’cü değilim” dediği iddia ediliyor.

DHA‘nın haberine göre, Sönmezateş savcılık ifadesinde, saldırıyı organize eden subaylardan birinin kendisine darbe girişiminden beş gün önce, “Hazır ol bu hafta şenlik var” dediğini aktardı.

15 Temmuz cuma gecesi girişilen darbe sırasında Erdoğan’ın Marmaris’te tatilini geçirdiği otele de saldırı düzenlenmişti. Saldırıda iki polis hayatını kaybetmişti. Karşı ateş üzerine ormanlık alana kaçan saldırganları yakalamak için operasyon başlatılmıştı.

Habere göre Ankara’da yakalanan, gönderildiği Muğla’da da tutuklanan Sönmezateş, ifadesinde tüm suçlamaları kabul etti, ancak Fethullah Gülen hareketiyle ilgisinin bulunmadığını savundu: “Evet ben darbeciyim. İsterlerse beni idam etsinler. İdam cezamı versinler ama ben FETÖ’cü değilim.”

Kandırıldığını ve kullanıldığını da öne süren tümgeneral, darbe öncesine dair önemli bilgiler verdi. Buna göre Marmaris’teki saldırıyı planlayanlardan Binbaşı Şükrü Söymen, darbeden bir hafta önce İstanbul’da Sönmezateş’e, “Hazır ol, bu hafta şenlik var” sözleriyle darbeyi ima etti.

Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Sönmezateş darbe girişiminden iki gün önce İzmir’e gitti.

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_d050d807-a748-515d-b6c0-16c30735461a-9603036
Danimarka’nın Grönland üzerindeki hakimiyeti hakkında
1440x810_cmsv2_40d01d0f-7460-53cd-a1ac-72921ad93857-4788462
Homofobik adalet Mabel Matiz’i yargılıyor: “Bu şarkıyı bir erkeğe mi yazdın?”
1687712594055-manset-22
Kimler melek sayar?