AKP’de “bayram”: Esad için müzakere, ABD ile gizli anlaşma

AKP’nin dış politikadaki çarkı tüm hızıyla sürüyor.

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile anlaşmanın Filistinlilerde “bayram” havası yarattığını öne sürerek şöyle dedi:

“Göreve gelir gelmez dedik ki dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Bu ne demek, bunu çok anlayamadılar. Bu coğrafyada çok büyük sorunlar var. Bunların üstesinden gelebilmek için Türkiye’nin güçlü olması lazım, ayakta olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa, Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur. Sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçtik, yine İsrail’le devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik ve Gazze’de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik, oradaki çocuklara, muhtaçlara Türkiye bayram sevinici yaşattı.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Fransız Le Monde gazetesinin internet yayınında çıkan mülakatında, Esad için Rusya ve İran ile müzakere ettiklerini, ABD ile Menbiç için gizli bir askeri anlaşma yaptıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, “Mısır Hükümeti ile Müslüman Kardeşler arasında bir arabuluculuğa hazır mısınız?” sorusu üzerine de “Onların buna hazır olduğuna inanmıyorum ama eğer isterlerse biz yaparız” dedi.

ilginizi çekebilir

01JS71NM19M60TXQ6TB64N8TT4
Aşırı sağ neden transfobiden faydalanıyor?
1-11
(Seçtiklerimiz) “Medyanın yüzde 70’inin genel yayın yönetmeni olarak devlet ve iktidar” bahsi
20231014_BLP521
(Seçtiklerimiz) Gazze’de 1 Mayıs