DSİP’ten tutuklamalarla ilgili açıklama: “Barışa saldıranlar kaybedecek!”

DSİP tarafından Özgür Gündem’le dayanıştıkları için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin ile ilgili yapılan basın açıklamasında, “Çözüm sürecini bozup 7 binden fazla insanın ölümüne neden olanlar, Kürt sorununda savaş politikalarını sürdüren önceki hükümetler gibi tarihin çöplüğüne gidecekler” denildi.

“Barışa saldıranlar kaybedecek!” başlıklı açıklama şöyleydi:

Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin, Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptıkları için tutuklandılar.

Tayyip Erdoğan’ın Veli Küçük ve Sedat Peker gibi isimlerle, Ergenekon artıklarıyla kurduğu “yerli ve milli” koalisyonu, Kürt sorununda barıştan yana olan, Kürt halkıyla dayanışmak isteyen her sesi susturmak istiyor.

Çözüm sürecini bozup 7 binden fazla insanın ölümüne neden olanlar, Kürt sorununda savaş politikalarını sürdüren önceki hükümetler gibi tarihin çöplüğüne gidecekler.

Kürt illerindeki savaşın gerçeklerini ve devletin katliamlarını yazanların mücadelesi ise sürecek.

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin ile dayanışma içinde olacağız.

Barış isteyenlere özgürlük!
Tutukluları derhal serbest bırakın!

DSİP Merkez Komitesi
21.06.2016

ilginizi çekebilir

GwClNK_WgAEA1oK
İşçilerin hakkını verin!
public
Filistin Eylem Komitesi: İsrail’i silahlandıran şirketler İstanbul’da!
burak_zoom_röp_thumbnail[1]
Silahlara veda ve barış süreci #2 Burak Demir ile özel röportaj