Roboski katliamı Ankara’da 53. ayında anıldı

Roboski’de 34 sivil yetişkin ve çocuğun Türk ordusunun savaş uçakları tarafından katledilişinin 53. ayı, Ankara’da Roboski İçin Adalet Girişimi tarafından anıldı.

Yapılan açıklamada, Roboski katliamının üzerinden 53 ay geçmesine rağmen ne yargılama sürecinde, ne idari soruşturmada, ne de meclis komisyonu tarafından yürütülen raporlama çalışmasında ciddiye alınabilecek bir gelişme kaydedilemediği vurgulanarak, Roboski’nin sorumlularından hesap sorulmadıkça benzeri katliamların aydınlatılamayacağı, yeni suikast ve cinayetlerin işlenmesinin önüne geçilemeyeceği ifade edildi.

Roboski katliamının aydınlatılmasını, sorumlularının cezalandırılmasını isteyenler, her ayın 28. günü Ankara ve İzmir’de bir araya geliyorlar.

ilginizi çekebilir

13366708
Mısırlı İşçi İtalya'da grevlere öncülük ediyor: "Ocak Devrimi sendikal bilincimi şekillendirdi"
GkzLtNkXUAAT2BY
Silahsızlanma mı, barış/demokratikleşme mi ikilemi
mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı