Memur-Sen’in başvurusu reddedildi: Taksim’de 1 Mayıs yine yasak

1 Mayıs’a sayılı günler kala, İstanbul’daki kutlamaları Taksim Meydanı’nda yapmak için başvuruda bulunan Memur Sen’in talebi reddedildi.

Memur-Sen, talebin reddedilmesinin ardından bir kez daha Taksim için valiliğe başvuruda bulunurken, ikinci kez yapılan başvuruya henüz yanıt gelmedi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu yarın konuyu görüşmek üzere toplanacak.

DİSK ve KESK de 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyor. Bu iki konfederasyonun yöneticileri, geçtiğimiz yıl 1 Mayıs için Taksim’e çağrı yaptıkları gerekçesiyle yargılandılar. Mahkeme ise beraat kararı verdi.

2010, 2011 ve 2012 yıllarında 1 Mayıs izinli olarak Taksim’de kutlanmış, polisin alana girmediği ve güvenlik önlemlerini emek örgütlerinin aldığı atmosferde en ufak bir olay dahi yaşanmamıştı.

Bunun dışındaki yıllarda ise AKP emekçilere Taksim’i kapattı, 1 Mayıslar polis terörüyle, yaralanmalar ve gözaltılarla geçti.

Bu sene tabanını AKP’li işçilerin oluşturduğu Memur-Sen de Taksim’i istiyor. Ancak daha önce “Ayaklar baş olur mu?” diye soran Erdoğan ve AKP hükümet, yine emekçileri gaza boğmayı planlıyor.

ilginizi çekebilir

WIDE-THUMB-FOLITLLA-1777499899
İsrail haydutluğu sınır tanımıyor: Sumud Filosu onurumuzdur! 
bakan-yerlikayadan-1-mayis-aciklamasi-taksimde-tamamen-yasaklama-degil-kismi-kisitlama-var-vwaa
DSİP: 1 Mayıs’a haklarımızı almaya! Dünyayı değiştirmeye!
kadin-isci
Kendisiyle beraber tüm dünyayı özgürleştirebilecek olan sınıf: İşçi sınıfı