Yeni Çeltek işçileri: “Ölmek var dönmek yok!”

Amasya’da bulunan Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi’nin kapatılmasına ve kendilerinin Soma’ya gönderilmesine karşı eylemler yapan maden işçileri, dün maden ocağına girerek açlık grevine başladı.

Madenciler açlık grevi eylemlerinin birinci günün doldururken, özel madenlerde çalışan madencilerden de dayanışma mesajları aldılar. Ek olarak, Soma TKİ, Soma Demir Export, Soma İmbat, Çanakkale Kalan madencilik işçileri, Denfa işçileri, Konya’dan maden işçileri, Park Termik işçileri ve DEV TEKSTİL de destek mesajı gönderdiler. Denfa işçileri de “Yeni Çeltek işçilerinin mücadelesini destekliyoruz” dedi.

Yerin 450 metre altında açlık grevi yapan madencilerin aileleri de maden ocağı önüne gelerek beklemeye başladı. Aileler, direnen madencilerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Dün akşam saatlerinde dışarıdaki arkadaşları ve aileleriyle iletişim kuran direnişçi madenciler, “Bekleyişimiz sürüyor. Açlık grevine devam ediyoruz. Ölmek var dönmek yok! Bizi destekleyen herkese selamlarımızı gönderiyoruz” dediler.

Bugün de dışarıya açıklama yapan madenciler “Soğuğa ve açlığa karşı ekmeğimiz için direniyoruz! Davamızda kararlıyız!” dediler.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-06-20 at 14.22
Ankara Onur Yürüyüşü tüm engelleme çabalarına rağmen yapıldı
pers kapak
Perspektifler - Şenol Karakaş anIatıyor
123946
Öğretmenler grevde: “Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir!”