Polis baskısına rağmen kadınlar alanlardaydı: Direne direne kazanacağız!

8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü için bugün pek çok yerde kadınlar sokağa çıkarak eşitlik ve özgürlük talep etti.

İstanbul’da Kadıköy’de yapılması planlanan miting Valilik tarafından yasaklanmış ve basın açıklamasına çevrilmişti. Buna rağmen sabah saatlerinden itibaren açıklamanın yapılacağı Beşiktaş İskelesi önü polis ablukasına alındı. Çevrede gruplar hâlinde toplanan kadınlar sloganlar atmaya başlayınca polis kitleye saldırdı. Polis bazı kadınları gözaltına aldı.

8 Mart eylemi yapmak isteyenler Kadıköy’de çarşının ara sokaklarından Bahariye’ye çıktı. Polisin gaz bombalı saldırısına rağmen çok kararlı olan kadın aktivistler, burada Sur ve Cizre ile dayanışma sloganları attı, Kürt illerinde direnen kadınları selamladı.

Eylemde “Tayyip kaç kaç kaç, kadınlar geliyor”, “Direne direne kazanacağız”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Özgecan onurumuzdur”, “Nevin Yıldırım onurumuzdur” ve “Özgecan’ın hesabı sorulacak” sloganları atıldı; “Nevin Yıldırım’ın baltalarıyız”, “Cerattepe’den Cizre’ye kadınlara özgürlük”, “Nevin Yıldırım-Yasemin Çakal-Çilem Doğan yalnız değil” ve “Kürtaj haktır” yazılı dövizler taşındı.

Bahariye’de yapılan basın açıklamasının ardından polis bir kez daha gaz bombalarıyla saldırdı. Kadınlar sloganlar atarak sakin bir şekilde eylemi sonlandırdı.

Ankara ve İzmir’de de 8 Mart vesilesiyle kadınlar sokaklardaydı.

Eylemlerden kareler:

İstanbul

Ankara

İzmir

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor