Antep’te Naksan işçileri de ek zam için iş bıraktı

Antep’te Has Tekstil’deki kazanımdan sonra Naksan’da da işçiler çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücret artışı için iş bıraktı.

Asgari ücret zammının ardından, 1300 TL’nin altında olan ücretlerin 1300 TL’ye çekilmesi ve asgari ücretin üzerindeki ücretlere günlük 25 kuruş zam yapılmasına Nakpilsa işçileri tepki gösterdi. Çalışma şartlarının kötü olduğunu ve son zamlarla da patronun kendileriyle dalga geçtiğini belirten işçiler, dün üretimi durdurdu.

Fabrika önünde direnişe başlayan işçiler, sık sık “İşçiyiz haklıyız söke söke alırız” sloganları attı. Haftanın 7 günü çalıştırılan işçiler, günde 12 saat çalıştırıldıklarını ve yaşanan sorunları defalarca fabrika yöneticilerine iletmelerine rağmen bir çözümün gelişmediğini dile getirdi.

Gece vardiyasına gelen işçilerin de katıldığı direniş ikinci gününde sürüyor.

ilginizi çekebilir

mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı
WhatsApp Image 2025-12-20 at 12.38
Barış ve hayvan hakIarı
AFP__20251205__87982C9__v2__HighRes__TopshotSyriaConflictAnniversary-e1765111851246
Suriye politikası barışı zorluyor