Diyarbakır’da emniyet müdürlüğüne saldırı: 6 ölü 38 yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde polis lojmanının da bulunduğu emniyet müdürlüğüne yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.

Gece saatlerinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan polis karakoluna saldırı, ilk olarak bombalı araçla yapıldı. Ardından roketatarlı bir saldırı daha gerçekleştirildi. Emniyet binasında yangın çıktığı öğrenildi. Saldırının ardından çatışma çıktı.

IMC TV‘nin haberine göre, emniyet binası kullanılamaz hâle gelirken bir bebek ve bir polis eşi hayatını kaybetti. Polis lojmanında da ağır hasar oluştu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada da polis yakını olduğu belirtilen 2 kişinin ve emniyet binasına yakın bir evin çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada 39 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Valiliğin açıklamasının ardından 1 kişi daha hayatını kaybetti ve yaralı sayısı da 38 oldu.

Ayrıca ilçe çıkışında bulunan Çınar Jandarma Komutanlığı’na da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe askerlerin karşılık verdiği belirtilirken ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

İlçe giriş ve çıkışları tutuldu ve geniş çaplı operasyonda başlatıldı.

ilginizi çekebilir

123946
Öğretmenler grevde: “Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir!”
x-twitter
Onur Haftası'nda yasak: LGBTİ+ dernekleri ve LGBTİ+ hakları konusunda paylaşım yapan derneklerin X hesapları erişime engellendi!
manset1012-6vircd7g96os8gdag2zk
Erken seçim tartışmaları, Cumhur İttifakı'nın stratejisi ve muhalefetin açmazları