Real ve Makro/Uyum Market işçilerinin eylemleri sürüyor

Tazminatları ödenmeden işten atılan Real ve Makro market işçileri eylem yapacakları Ümraniye Media Markt önüne varmadan kepenkler kapatıldı.

Tazminatları ödenmeden işten atılan Real ve Makro Market işçilerinin başlattığı eylemler sürüyor. İşçiler, eylem yapacakları Ümraniye’de bulunan Media Markt önüne varmadan kepenkler kapatıldı.

Real ve Makro/Uyum Market işçileri, eylemlerini yapmak üzere gittikleri Meydan AVM’de çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisiyle karşılaştı. İşçiler, AVM içine girdiklerinde de çok sayıda sivil polis ile özel güvenlik görevlisi tarafından takip edildi. Polis ve görevliler işçilerin eylem yapmasını engellediler. İşçiler bunun üzerine AVM önünde eylemlerini yaparak kendilerine yönelik baskıyı protesto ettiler. “Haklarımızı gasbedenlere işçi düşmanlığına ortak olma” pankartının açıldığı eylemde, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Haklarımızı alacağız” dövizleri taşındı. Nakliyat-İş Sendikası da eyleme destek verdi.

İşçiler Meydan AVM önünde yaptıkların eylemin ardından Ümraniye’de bulunan Media Markt mağazası önüne geçerek, mağaza önünde oturma eylemi yaptı. Media Markt yönetimi, işçiler mağaza önüne gelmeden kepenklerini indirdi.

(Evrensel)

ilginizi çekebilir

photo_5882199291357498373_y
Aktivist Fedakâr Özdemir ile engelli haklarını konuştuk: "Solun sağlamcılık anlayışından uzaklaşması gerekiyor"
log
İstanbul Sosyalist Tartışma 5-6 Aralık'ta!
komisyon-un-calisma-usul-ve-esaslarina-iliskin-12-maddelik-taslak-oybirligiyle-kabul-edildi
İmralı görüşmesi, cellatlar meselesi ve habitus meselesi