Demirtaş’ın avukatı tahliye başvurusu için AYM’ye gidiyor

HDP’nin Edirne F tipi Cezaevi’nde tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman sosyal medya hesabı Twitter’dan tahliye talebi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gideceklerini duyurdu.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş’ın tahliye talebini reddeden 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına yapılan itirazı reddetti.

Karara tepki gösteren Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, dosyada karartılacak delilin olmadığını, delillerin tümünün kayıt altına alınan konuşma, beyan ve açıklamalar olduğunu belirterek Twitter’dan şunu paylaştı:

“Yetişirse, yarın (bugün) öncelikli ele alma ve tedbir talepli olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. AYM’nin bu başvuruyu birkaç gün içinde karara bağlama yetkisi var. Umarız bunu yapar ve bu karanlık siyasal ortama ışık tutacak bir karara imza atar.”

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-01-14 at 11.49
Emekliler meydanlarda: “Bundan sonra her şey biziz”
rainbow
DSİP: LGBTİ+ karşıtı fobik yapım yayınlanmasın!
indir (1)
Uluslarası Sosyalist Akım'dan İran hakkında açıklama