Kıbrıs’ta Afrika gazetesine destek eylemi düzenlendi

Afrin operasyonuna ilişkin atılan manşet sebebiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hakkında “Cevap verilmeli” dediği ve ardından saldırıya uğrayan Kıbrıs’taki Afrika gazetesi önünde bu sefer dayanışma eylemi vardı.

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan ve saldırıya uğrayan Afrika gazetesi önünde bu sefer dayanışma eylemi vardı. Afrika gazetesi Türkiye’nin Afrin operasyonuna ilişkin attığı manşete Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım” denilmiş, arkasından gazete basılarak bürosu tahrip edilmişti.

Saldırıya tepki göstermek isteyenler dün 19.00 sıralarında Afrika gazetesi önüne gelerek “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Yaşasın basın özgürlüğü”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Afrika Madımak olmayacak” sloganları attılar. Afrika’ya destek verenler aynı zamanda gazeteye yönelen ikinci bir saldırıyı da engellediler.

ilginizi çekebilir

photo_5860693385084079542_x
Almanya'da öğrenciler savaşa karşı protesto yürüyüşü düzenledi
64e6459f-856b-4921-8ba6-f7cf80c0a099-750x375-1
8 Mart: Patriyarkal kapitalizmle tarihsel hesaplaşma
WhatsApp Image 2026-03-07 at 09.15
Ecmel Deniz Doğan: Transların uğradığı hak gaspları “dar bir kimlik meselesi” gibi görülmemeli