Demirtaş’tan tek tip kıyafet açıklaması: “Parçalayıp çöpe atacağız”

Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘tek tip’ kıyafet uygulaması kararına karşı yazılı basın açıklaması yayımladı.

Demirtaş açıklamasında “Tek tip kıyafet dayatması, masumiyet karinesinin, eşitlik ilkesinin ve adil yargılanma hakkının ağır ihlalidir. Onur kırıcı bir uygulama dayatmasıdır. Darbeciler tek tip kıyafet giyer mi, giymez mi umurumuzda değildir. Ancak on binlerce siyasi tutsağı darbecilerle eşitleyen bu onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

“Bize tek tip kıyafet verilmesi halinde parçalayıp çöpe atacağız” diyen Demirtaş, “Bize Guantanamo’yu hatırlatanlara biz de Diyarbakır, Mamak, Metris, Ümraniye, Ulucanlar Cezaevi direnişlerini hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

HDP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Türkiye cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulamasının 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1983 ve 1987 yıllarında denendiğini, bu uygulamaya karşı gelişen açlık grevi eylemlerinde 4 tutuklunun hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

ilginizi çekebilir

foto-12-4-730x410
Savaşa Hayır İnisiyatifi’ni inşa edelim
Republican_forces_during_the_Battle_of_Irun_cropped
İspanya 1936: Faşizm ve devrim arasında
0199b228-a00f-41aa-ae9c-9a27e59516de-1200x654
Sommerloch ya da Türkiye üzerine nasıl konuşmalı?