Kayyumlar Kürt halkına düşman: Uğur Kaymaz heykeli kaldırıldı

Kızıltepe’de 12 yaşındayken babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen Uğur Kaymaz adına ilçede yaptırılan heykel, yerli-milli koalisyonun seçilmiş belediye yönetimlerini gasbederek devrettiği kayyum yönetiminin talimatıyla kaldırıldı. Kayyum geçen yıl Uğur Kaymaz’ın ölüm yıldönümünde annesi Makbule Kaymaz’ı da işten atmıştı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 Kasım 2004 tarihinde evinin önünde babası Ahmet Kaymaz ile birlikte 13 kurşun ile öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz adına ilçede yaptırılan heykel, devlet tarafından atanan kayyumun talimatıyla kaldırıldı.

4 Ağustos 2009 tarihinde Kızıltepe Belediyesi tarafından yaptırılan, ilçe merkezinde Uğur Kaymaz’ın adının verildiği bulvar üzerinde bulunan heykelin etrafı akşam saatlerinde TOMA ve zırhlı araçlar ile kapatıldı.

Avuçlarında güvercin bulunan iki çocuk heykeli daha sonra kepçeler tarafından kaldırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Öğretmen Kamuran Aydoğan tarafından yapılan heykelde yer alan Kürtçe sözcüklerin Türkçe karşılığı şöyleydi:

“Memleketin sokaklarında güler yüzlü çocuklarız
Kan yüzlü bulutlar canımızı alıyor
Biz Mezopotamya çocuklarıyız
Barış güvercinleriyiz
Size göre ise bir can
Bazen hatırlayın bizi
Yüreğinizde yer açın bize”

Heykelin kaldırıldığı an bölge polis tarafından zırhlı araçlar ve TOMA’larla çevrilerek, kimse yaklaştırılmadı. İftar vakti kaldırılan heykelin görüntülenmesi de polis tarafından engellendi.

Kızıltepe Belediyesine atanan kayyum Ahmet Odabaşı, işe Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ı işten atmakla başlamıştı. Anne Kaymaz geçen yıl, oğlunun katledildiği 21 Kasım gününe denk getirilerek işten atılmıştı.

(Dihaber)

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor