MESS'ten geri adım: Birleşen metal işçileri kazanacak!

15.05.2015 - 16:12
Haberi paylaş

Türkiye'nin birçok yerinden metal işçileri, Renault'da devam eden mücadelenin etrafında kenetlendi. Renault işçilerinin kararlı mücadelesi ise MESS'e ve patrona geri adım attırıyor.

Kızıl Bayrak'ın aktardığına göre, Renault yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, “15 Mayıs saat 00.00 itibarıyla Bursa’da kurulu bulunan OYAK Renault Otomobil Fabrikası’nda, önceden öngörülmeyen bir duruş yaşıyoruz. Bu duruş, yürürlükte bulunan mevcut iş yasalarına ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun değildir.” ifadelerine yer verildi.

“Şirketi ve çalışanları korumak ve normal çalışma düzenine dönmek için çeşitli eylem planları uygulamaya almaktadır” denilen açıklamada “Şirketin pozisyonuna uygun olarak, yürürlükteki toplu iş sözleşmesinin içeriği hakkında bir müzakere yürütmüyoruz” ifadesine yer verildi.

Daha sonra ise MESS ve yönetim, işçilerden içeriden 3 ve dışarıdan 3 olmak üzere 6 temsilci seçmelerini talep etti. Seçilecek temsilcilerle MESS arasında görüşme yapılacak.

Alınan bilgiye göre MESS'in ek protokolle ücret iyileştirmesini kabul ettiği, ancak bu protokolün TM ile yapmayı dayattığı bildirildi.

Başka fabrikalarda da üretim durduruldu: Metal işçilerinin direnişi yayılıyor

Renault işçisi direniyor: Üretim durdu

Metal işçileri Türk Metal ve MESS'in kıskacında: Bursa'da mücadele sürüyor

Bültene kayıt ol