Başka fabrikalarda da üretim durduruldu: Metal işçilerinin direnişi yayılıyor

15.05.2015 - 15:14
Haberi paylaş

Bursa'da Türk Metal sendikası ile MESS arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine yöneltilen tepkilerle başlayan metal işçilerinin mücadelesi yayılıyor. Dün gece Renault'ta üretimi durduran işçilere, Diniz Johnson Controls de eklendi. İstanbul'daki Ejot Tezmak işçileri de üretimi durduracağını açıkladı.

Dün gece Renault'da 24.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler fabrikaya girmeyerek üretimi durdurdu. 16.00-24.00 vardiyasındaki işçiler de vardiyalarının bitmesine rağmen fabrikadan çıkmayarak direnişe başladı.

Gece boyu fabrika bahçesinde bekleyen binlerce metal işçisine, Bursa'daki diğer metal fabrikasındaki işçiler de toplu olarak desteğe geldi. Sabah 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilerin de eklenmesiyle birlikte direniş büyüdü. Fabrika yönetimi 08/16 vardiyasını iptal ederken işçiler fabrika önünden ayrılmıyor.

Renault işçilerinin direnişiyle beraber Diniz Johnson Controls işçileri de fabrikalarında üretimi durdurdu. Fabrikada Trim bölümü hariç hiçbir bölümün çalışmadığı belirtiliyor.

Coşkunöz, Delphi, Ototrim, Farba, Mako, Maysan Mando ve SKT fabrikalarında çalışan işçiler ise, Renault direnişine destek vermek üzere fabrika önüne geldi. Sloganlarla ve halaylarla bekleyen binlerce metal işçisi "Türk Metal baksana kaç kişiyiz saysana", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları attı.

Renault'a gitmeyen işçiler de yemek aralarında alkışlı eylem gerçekleştirerek başlayan metal direnişini selamladı. Coşkunöz ve TBVC Beltan işçileri, yemeğe çıkmayarak kantinde toplandı.

Manisa'daki Schneider metal fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler de dövizler açarak metal işçilerinin haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını duyurdu.

Mudanya'da Prysmian işçileri de Renault ile dayanışma açıklaması yaptı.

İstanbul'daki Ejot Tezmak fabrikası işçileri saat 15.00'te iş bırakarak Renault işçilerine destek vereceklerini açıklarken Gebze'deki Feniş Alüminyum işçileri de fabrika girişine "Diren Renault!" yazılı pankart asarak direnişi selamladı.

Renault işçisi direniyor: Üretim durdu

Metal işçileri Türk Metal ve MESS'in kıskacında: Bursa'da mücadele sürüyor

Bültene kayıt ol