Büyükada'da gözaltına alınanlar için 15'er yıl hapis talebi

08.10.2017 - 14:15
Haberi paylaş

Büyükada'daki insan hakları toplantısında gözaltına alınan 11 aktivist hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi. Savcı, insan hakları savunucularına 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması yöneltti.

Büyükada’daki toplantıya ilişkin aralarında Almanya vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi’nin de bulunduğu 8’i tutuklu 11 aktivist hakkında iddianame düzenlendi.

İnsan hakları savunucuları hakkında ”silahlı terör örgütüne yardım etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” iddialarıyla 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Soruşturma kapsamında Nalan Erkem, İlknur Üstün, İdil Eser, Veli Acu, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, İsveç vatandaşı Ali Ghravi ile Alman vatandaşı Peter Steudtner tutuklu bulunuyor.

Tayyip Erdoğan, insan hakları savunucularını "Söyledikleriniz Büyükada'da niye toplanmıştı? Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir" diyerek "darbeci" ilan etmeye kalkışmıştı. Ancak AKP'ye destek veren pek çok yazar ve yorumcu, Büyükada gözaltılarının hiçbir gerekçeye dayanmadığını anlatan yazılar yazdı.

Büyükada tutuklamalarıyla ilgili basın toplantısı

İnsan hakları savunucularına yönelik iftiralar bir bir çöküyor​

Tutuklu insan hakları aktivistleri: “Biz solcuyuz, FETÖ’cü değil”​

İnsan Hakları Ortak Platformu'ndan çağrı: “Arkadaşlarımızı serbest bırakın”​

Adalet Zemini: “İnsan hakları savunucuları derhal bırakılmalıdır!”​

Bültene kayıt ol