DSİP'ten Suriye Devrimi konferansına yapılan ırkçı saldırı üzerine açıklama

18.03.2017 - 16:36
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) bugün İstanbul'da gerçekleştirilen Suriye Devrimi'yle dayanışma konferansına yapılan saldırı üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyleydi:

"Suriyeli ve Türkiyeli sosyalistler tarafından İstanbul'da düzenlenen Suriye Devrimi Konferansı, kendine solcu diyen bir ırkçı grubun saldırısına sahne oldu.

Gazete Yolculuk adlı çevre, solcu muhaliflerin toplantısını IŞİD toplantısı gibi hedef gösteren bir haber yapmış ve ardından çoğu erkeklerden oluşan bir grupla konferansın düzenlendiği salona gelmiştir.

Salondaki Suriyeli mülteci solculara yapılacak saldırıyı kadın yoldaşlarımız önlemiştir. Irkçılar uzaklaştırılmış ve Suriye Devrimi konferansı planlandığı şekilde gerçekleşmiştir.

Saldırıyı kınıyoruz. Amerika'da Trump ve Avrupa'da neo-nazilerin yaptıklarını burada tekrarlayanlar, sadece Suriye devletinin değil, dünyayı karanlığa boğan ırkçılığın saflarındalar.

Bu çevre, 8 Mart kitlesel yürüyüşünün yapıldığı bir şehirde kadın devrimcilere saldıracak kadar da cinsiyetçidir.

Tüm bunların muhaliflikle, solculukla ilgisi yok. Solcu ve marksist Suriyelileri dahi IŞİD’çi zanneden bu zihniyet, ırkçılığın cehalet dolu dünyasını gösteriyor.

Türkiyeli ve Suriyeli solcular devrimle dayanışma konferansında buluştu

Yaptıklarını utanmadan savunan bu çevre, darbelere karşı mücadelesiyle tanınan ve 15 Temmuz gecesi ilk saatlerde yaptığı açıklamayla darbeye karşı çıkan partimizi, hükümetin muhaliflere vurduğu damga ile devlete “ihbar ederek” nerede durduklarını da göstermiştir.

Devrimciler ezenlerle mücadele eder, ezilenlerin yanındadır. Suriye'de, Türkiye'de ve dünyada devletlerin yanında değil, karşısındadır.

Tüm demokrat, solcu, sosyalist, göçmen dostu, ırkçılık karşıtı birey ve çevreleri Suriyeli solculara yapılan saldırıyı kınamaya davet ediyoruz.

Irkçılık, yapanlar kendilerine ne derse ne desin, insanlık suçudur.

Irkçılığı yeneceğiz!

Hem rejime, hem IŞİD ve Nusra'ya, hem de işgalci devletlere karşı aynı anda mücadele eden Suriyeli sosyalistlerle omuz omuzayız.

Diktatörler yenilecek, halklar kazanacak!
Suriye halkı yalnız değildir!
Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe geçit yok!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
18.03.2017"

Suriye konferansına saldırı: Suriye halkı yalnız değildir!

Suriyeli solculardan yalan haber ve iftiralara tepki

6. yıl dönümünde: Suriye Devrimi ile dayanışma konferansı

Bültene kayıt ol