Suriyeli solculardan yalan haber ve iftiralara tepki

18.03.2017 - 05:56
Haberi paylaş

İstanbul’da Suriye Devrimi’nin 6. yıl dönümünde dayanışma amaçlı yapılan konferansa yönelik karalama kampanyasına, etkinliğin örgütlenme komitesinde yer alan solcu Suriyeli aktivistlerden tepki geldi.

Gazete Yolculuk, İleri Haber, ABC Gazetesi gibi yayın organları, Türkiyeli ve Suriyeli aktivistlerin birlikte örgütlediği paneli “cihatçı çetelerle dayanışma etkinliği” olarak lanse etmiş, Suriye Devrimi’ne karşı katil Esad rejiminin savunduğu hattı birebir aktaran haberler yayımlamışlardı.

"Özgürlük ve onur devrimi"

Konferansa emek verenlerden Mulham Samir, iftira kampanyasına karşı “Suriye Devrimi despotluğa ve tiranlığa, yolsuzluğa karşı özgürlük ve onur devrimidir. Ülkeyi 50 yıldır demir yumruk ve ateşle yöneten aileye karşı bir isyandır. Devrimimiz terörizme, aşırılıkçılığa ve mezhepçiliğe karşıdır. Bizim devrimimizdir” diye konuştu.

Konferansın örgütlenmesinde yer alan Jamal Hammour ise “Bazı değerlere ve erdemlere sahip çıkan hiçbir partinin diktatörün yanında durabileceğini düşünmüyorum. Aksi takdirde ahlaki bir sorunları vardır” dedi.

Türkiyeli ve Suriyeli solcular devrimle dayanışma konferansında buluştu

"Uluslararası dayanışma bu dönemde çok önemli"

Suriye’de mücadele eden Devrimci Sol Akım’ın önde gelen üyelerinden Ghayath Naisse ise Astana’da Baas rejiminin müttefiki Rusya ve İran’la müzakere eden İslamcı örgütlerin halk tarafından “zayıf” ve karşı devrimci olarak görüldüğünü, Astana’daki müzakerelerin karşıdevrimci odakların güç paylaşımıyla ilgili olduğunu dile getirdi. Buna rağmen halkın tüm zorluklara, uluslararası büyük devletlerin ve müttefiklerinin müdahalelerine, gerici İslamcı güçlere rağmen mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Naisse, Guta, İdlip, Maarat al-Nouman ve hatta rejimin elindeki bölgelerde dahi gerçekleşen protesto gösterilerine dikkat çekti.

Devrimci hareketin şu anki zayıflığının, resmi bütünüyle İslamcılardan ibaret gibi göstermeye yetmeyeceğini belirten Suriyeli sosyalist, “Bunu yapan solcuların marksizmden, bütün büyük ve radikal devrimlerin tarihinden öğrendikleri hiçbir şey yoktur. Devrim yeniliyor dahi olsa uluslararası sol onla dayanışmasını ilan etmeli. Özgürlük, eşitlik ve onur için savaşan devrimci güçlerin ve kitlelerin yanında durmalı. Her tür baskıya ve sömürüye karşı, mücadelenin en karanlık bölümünde, bu uluslararası dayanışma daha da büyük önem kazanıyor. Gerçek bir solcu, diktatöryel bir burjuva rejiminin yanında ne gerekçeyle durabilir? Ne kadar büyük bir utanç” ifadelerini kullandı.

6. yıl dönümünde: Suriye Devrimi ile dayanışma konferansı

Bültene kayıt ol