Harmanlı’daki tutuklu göçmenleri desteklemek için uluslararası dayanışma çağrısı

04.06.2018 - 14:12
Haberi paylaş

Bulgaristan’ın Sofya kentindeki antifaşist aktivistler, tutuklu bulunan 21 Afganistanlı mültecinin 5 Haziran’da görülecek duruşması öncesinde uluslararası dayanışma çağrısı yaptılar.

Bulgaristan’da bulunan Harmanlı isimli kampta kalan ve 2016 yılında karantinaya başkaldıran 21 Afganistanlı mültecinin 5 Haziran’da görülecek mahkemesi öncesinde Sofya’daki antifaşistler (Antifa) uluslararası dayanışma çağrısı yaptılar. Çağrı şöyleydi:

“2016’da Harmanlı’daki sözde açık kampta kalan ve şiddet içeren bir ayaklanmaya katıldıkları için suçlanan 21 tutuklu mültecinin davası 24 Nisan 2018’de görüldü. Ayaklanma, kampın aşırı sağın anti-göçmen politikalarının baskıları sonucu adaletsiz bir karantinaya alındığında başladı. 21 Afgan, polis şiddeti ve gelişigüzel toplu şiddet olaylarına maruz kaldıkları açık olmasına rağmen yargılandı. Hiçbir polis yargılanmadı. 
Bir sonraki duruşma, 5 Haziran 2018’de Harmanlı’nın bölgesel mahkemesinde olacak.

Bu tarihe kadar 21 Afgan’ın özgürlüğüne kavuşturulması ve polis şiddetinin soruşturulması için çağrıda bulunuyoruz. 

21 Afgan Afagnistan’a geri gönderilme tehlikesiyle Lyubimets’daki gözaltı merkezinde tutuluyor. Anaakım medyada yer almayan bu haberleri ancak bu şekilde hızlı ve etkili bir şekilde duyurabileceğimizi düşünüyoruz.

Ancak birlikte direnirsek Bulgar devletinin ve Avrupa Kalesinin şiddetine karşı durabiliriz.

Harmanlı 21 için adalet, özgürlük ve dayanışmaya! #Harmanli21hastag'iyle paylaşım yapıp görünürlük sağlamaya!”

Bültene kayıt ol