İtalya'da hükümet krizi: Başbakan atandı, erken seçime doğru gidiliyor

28.05.2018 - 13:54
Haberi paylaş

İtalya'da cumhurbaşkanının, parlamentodan gelen hükümet teklifini reddetmesinin ardından atama yoluyla bir başbakan getirildi. Ülkede erken seçime gidileceği tahmin ediliyor.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, pazar günü yaptığı basın açıklamasında popülist 5 Yıldız Hareketi ve aşırı sağcı Lig Hareketi'nin sunduğu hükümet teklifini reddettiğini söyledi. Karara sebep olarak Euro karşıtlığı ile bilinen Paolo Savona'ya ekonomi bakanlığı görevini vermekte ısrarcı tutumu öne süren Mattarella, yeni hükümetin kurulması için siyaset dışı bir başbakana görev vereceğini ama ülkenin erken seçimlere doğru gittiğini ifade etti.

Başbakan atandı

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, IMF eski Türkiye Masası Şefi Carlo Cotarelli'yi başbakan tayin etti.

Basın mensuplarının karşısına çıkan ekonomist Cotarelli, yaptığı ilk açıklamada, hükümetin güven oyu almasını sağlayacaklarını güven oyu alamamaları durumda ağustos ayında erken genel seçime gideceklerini söyledi.

Cotarelli, parlamentoda diğer partilerin desteğini arayacaklarını, bu desteği almaları durumunda da 2019 yılının başında erken genel seçim kararı alacaklarını ekledi.

Avrupa'nın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan İtalya, geçtiğimiz mart ayındaki yapılan genel seçimlerden bu yana hükümet kurmayı başaramadı.

Bültene kayıt ol