ABD: Binlerce lise öğrencisi bireysel silahlanmayı protesto etti

22.04.2018 - 16:30
Haberi paylaş

Columbine Lisesi'nde gerçekleşen katliamın 19. yılında binlerce lise öğrencisi sokağa çıkarak bireysel silahlanmayı protesto etti. 

Columbine Lisesi'nde yaşanan katliamın 19. yıldönümünde, ülke genelinde binlerce lise öğrencisi bireysel silahlanmaya karşı daha sert yasaların çıkartılması talebiyle sokağa çıktı. Birçok şehirde sokağa çıkan lise öğrencileri, açtıkları pankartlar ve "Notlarımı dert etmek istiyorum, silahları değil" yazılı dövizlerle silahlı şiddete son verilmesi talebini dile getirdiler. 1999 yılında Littleton'da yaşanan katliamda, iki öğrenci toplam 12 öğrenci ve bir öğretmeni öldürdükten sonra intihar etmişlerdi.

Protesto gösterilerine 2600'den fazla eğitim kurumu katıldı. Washington'da Beyaz Saray önünde toplanan göstericiler, teker teker katliamın kurbanlarının isimlerini okudular. Columbine Lisesi'nde, geçen yıllarda olduğu gibi, bu sene de ders yapılmadı. Bu protestolar, Florida'da bir lisede yapılan katliamdan bu yana giderek yükselen bireysel silahlanma karşıtı hareketin bir parçası ve onlarca yıldan bu yana ABD'de gençlerin katıldığı en büyük gösterilerden biri. Mart ayında yapılan bir bireysel silahlanma karşıtı yürüyüşe yüz binlerce insan katılmıştı. Amerika Silahlanma Hakları Derneği Başkanı Dudley Brown ise "göstericilerin amacı, yasalara saygılı Amerikan vatandaşlarının silahlarına el koyma, attıkları her adımda onlara karşı koyacağız" dedi. 

Bültene kayıt ol