Jeremy Corbyn'den İsrail'in katliamlarına tepki

08.04.2018 - 16:34
Haberi paylaş

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin (Labour) lideri Jeremy Corbyn, İsrail'in insanlık dışı eylemlerini kınayarak, İngiliz hükümetine İsrail'e silah satışını gözden geçirme çağrısı yaptı.

Corbyn, sosyal medya mesajında, "İsrail güçlerinin Gazze'de Filistin'in hakları için gösteri yapan sivilleri öldürmesi ve yaralaması dehşet verici" değerlendirmesini yaptı.

İngiliz hükümetine çağrıda bulunan Corbyn, "İngiltere, barış ve adalet getirecek çözümün aciliyeti konusunda sesini duyurmalı" ifadesini kullandı.

Daha önce İngiltere'de Savaşı Durdur Koalisyonu'nun liderliğini yapan Corbyn, Gazze Şeridi'ndekilerin çoğunluğunun devletsiz mülteciler olduğunu, 10 yıldır abluka altında, insani ve siyasi hakları olmadan yaşadıklarını hatırlatarak, suya ve elektriğe dahi ulaşamayan insanların protesto haklarının olduğunu söyledi.

İsrail'in katliamını protesto etmek için Londra'da yapılan gösteriye katılan Corbyn, İngiliz hükümetini, uluslararası hukukun ihlaliyle kullanılan silahların İsrail'e satılması konusunu gözden geçirmeye çağırdı.

Bültene kayıt ol