Afrin: Şehir savaşı kapıda

09.03.2018 - 18:28
Haberi paylaş

Afrin operasyonunun 49. gününde Türkiye birlikleri, iki köyü daha alarak Afrin ilçe merkezi sınırlarına girdi. ABD ve Türkiye heyetlerinin kritik görüşmeleriyse devam ediyor.

Anadolu Ajansı, dün stratejik kasaba Cinderes'i ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini alarak, Afrin ilçe merkezi sınırları içine girdiğini duyurdu.

Ankara'da bir toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin merkeze "her an girilebileceğini" açıkladı.

Türk ordusu ve kendisine bağlı Suriyeli birliklerin kuşatması tamamlanırken, YPG'lilerin merkeze çekilmiş durumda ve bir şehir savaşı kapıda.

Washington'da pazarlıklar

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Ankara ziyaretinde kararlaştırılan, iki devlete bağlı heyetlerin sorunları ele alması için düzenlenen toplantıların ilki yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD-Türkiye arasındaki gergin ilişkilerin ele alındığı toplantı için "Masada konuşulacak çok konu var" yorumunu yaptı. 

“Ankara’ya Afrin operasyonun bitirilmesi konusunda baskı yapacak mısınız?” sorusuna Nauert'in yanıtı ABD ve Suriye'deki ortaklarının IŞİD'in temizlenmesi için Rakka başta olmak üzere çok başarılı bir iş yaptıklarını, bunun zayıflatılmasını istemediklerini vurguladı.

Esad rejiminden sert açıklama

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yayınlanan habere göre Esad rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye’nin de on binlerce teröriste sınırlarını açtığını ve onları silahlandırdığın, Suriye'nin ‘Türkiye’nin işgaline’ karşı ülkenin her bir parçasını savunmak için her şeyi yapacağını söyledi. 

Bültene kayıt ol