Tacikistan’da bir genç kadın evlendirildiği adam bekaret testine inanmadığı için intihar etti

13.11.2017 - 14:07
Haberi paylaş

Tacikistan’da görücü usulüyle evlendirilen kadın bir de “bekaret testine” zorlanınca intihar etti. Evlendirildiği adam bekaret testinin sonuçlarına inanmayı da reddince intihar eden çocuk gelinin annesi kızının “iftira ve şiddet” kurbanı olduğunu söyledi.

Tacikistan’da Charbogh köyünde yaşayan ve henüz 18 yaşında olan Rjabbi Khurshed, Zafar Pirov’la evlendirildikten 40 gün sonra kendini öldürdü.

Pirov, Khurshed’den Tacikistan’da hükümetin zorunlu tuttuğu sınava ek olarak iki bekaret testi daha istedi. İlkine inanmayı reddeden adam ikinci bir test daha istedi.

Kurshed’in ailesi Radio Free Europe’a verdikleri röportajda kızları Rjabbi’nin ölüm döşeğindeyken “kocası ve kocasının ailesi tarafından yoğun baskıya maruz bırakıldığını ve artık bunu kaldıramayacağını” dediğini ifade etti.

Rjabbi’nin annesi Fazila Mirzoeva kızının “iftira ve şiddet”in kurbanı olduğunu söyledi.

Rjabbi’nin ölümüne sebep olan Pirov’a ise yeni evlendiği eşini intihara sürüklemekten dava açıldı. Pirov’un 8 yıla kadar hapse mahkûm olma ihtimali var. Pirov Radio Free Europe’a konuşup kendini savunurken “Karısının evlenirken bakire olmadığını ve Pirov’a ikinci bir eşle evlenmek için yazılı bir izin verdiğini” iddia etti.

Bültene kayıt ol