Avrupalı faşistlerden Akdeniz'de devriye

13.07.2017 - 20:44
Haberi paylaş

Avrupa'yı Savun adlı ırkçı oluşum, Akdeniz'de göçmen avına çıkmak için tekne kiraladı.

İtalya, Almanya, Fransa ve Avusturya'dan faşistlerin oluşturduğu organizayon, Libya'dan gelen göçmenleri durdurmayı ve onlara yardım etmek isteyen aktivistleri engellemeyi amaçlıyor.

Avrupalı faşistlerin ileri sürdürdüğü gerekçe, Türkiye'deki ırkçıların Suriyeli göçmenlere yönelik sarf ettikleri sözlerle benzer: "Biz Avrupalıların kendi memleketlerimizde azınlık hâline gelmesi tehlikesi mevcut."

Avrupa İstatistik Ofisi'nin geçen hafta yayınladığı rakamlara göre, Avrupa Birliği nüfusu 511 milyon 805 bin. Geçen yıldan bu yana 1 milyon 526 binlik artışın göçten kaynaklandığı belirtiliyor.

Yaklaşık 512 milyonluk Avrupalı nüfusuna karşılık bir buçuk milyon göçmen azınlık, faşistler tarafından çoğunlukmuş gibi gösteriliyor. 

Yalanlara dayalı ırkçı propaganda, göçmenlere saldırı için organize olan grupları mali olarak da güçlendiriyor.

Avrupa'yı Savun adlı faşist örgütlenme, 2,5 ayda internet üzerinden 100 bin dolardan fazla para toplayarak 40 metrelik bir tekne kiraladı.

Bu yeni oluşum, özellikle Akdeniz'de göçmenlerin hayatını kurtarmaya çalışan insan hakları aktivistlerini hedef alıyor. Attıkları iftira da şu: "Göçmenlerle dayanışanlar, insan kaçakçılarıyla işbirliği hâlinde."

Ülkelerindeki savaş, açlık ve katliamlardan iki bin insan, Avrupa'ya geçmeye çalıştıkları denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Yılın başından bu yana 85 bin göçmen Akdeniz'de ölümden kurtarılarak İtalya'ya getirildi. 

Faşistler tekneyle denizde saldırıya geçerek bu yardımı durdurma amacında.

Bültene kayıt ol