Irkçılığa karşı dişe diş mücadele: UKIP'in seçim kampanya toplantısı basıldı

28.04.2017 - 23:05
Haberi paylaş

İngiltere'de Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk (Stand Up to Racism) kampanyası aktivistleri, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) genel seçimler için kampanyasını başlattığı basın toplantısını bastı.

Irkçılık karşıtları, burka yasağını savunarak genel seçimlere hazırlanan UKIP'in toplumda nefreti arttırdığını, İngiltere toplumundaki sorunlar için müslümanları suçlamanın ırkçılık olduğunu ve kimsenin müslüman kadınlara neyi giymelerini söylemeyeceğini savundular.

Protestocular "Mülteciler hoşgeldiniz" yazılı dövizler taşıdılar, "İşsizliğin sorumlusu göçmenler değil zenginler ve patronlar" dediler.

UKIP görevlileri ırkçılık karşıtlarını salon dışına çıkarmaya çalışırken polis çağırdı.

Protestoda yer alan başörtülü kadın aktivist Naima Omar, Socialist Worker gazetesine yaptığı açıklamada, "Nereye giderlerse gitsinler insanlar onları protesto etmeli ve karşı gösteri yapmalı, bu sabah yaptığımız gibi. Hem onlara hem medyaya, sıradan insanların ırkçı olmadığını ve onların inançlarını paylaşmadığını göstermeliyiz" diye konuştu.

Partinin Avrupa Parlamentosu'ndaki vekili James Carver, burka yasağına ilişkin kampanyanın duyurulmasının ardından, bunun kabul edilemez olduğunu söyleyip istifa etmişti.

Bültene kayıt ol