Hindistan: Müebbet cezası alan Maruti Suzuki işçilerine özgürlük!

23.03.2017 - 14:52
Haberi paylaş

Geçtiğimiz hafta, Hindistan’daki bir mahkeme, Hindistan, Asya ve dünya işçi sınıfına yönelik açık saldırı niteliğinde bir karar alarak, yıllardır tutuklu bulunan 13 Maruti Suzuki işçisini ömür boyu hapse mahkûm etti. Aynı davada yargılanan diğer 18 işçi de çeşitli cezalara çarptırıldılar.

Toplumsal Eşitlik dergisinin haberine göre, şirket-hükümet komplosuna dayanan davada iddia makamı, işçileri 2012 yılında fabrikada yangın çıkartmaktan ve bunun sonucunda insan kaynakları müdürünün ölümüne neden olmaktan yargılıyordu. 2012 yılındaki olayın ardından 100'ü aşkın işçi, şirketin verdiği "şüpheliler" listesi üzerinden tutuklanmıştı. 

Bu işçiler Maruti Suzuki fabrikasındaki vahşi sömürü ve çalışma koşullarına karşı insanca yaşam ve çalışma mücadelesinin başını çekiyorlardı.

13 işçi önderinin hiçbir kanıt gösterilmeden ve yalancı oldukları kanıtlanmış tanıklara dayanarak ömür boyu hapse mahkûm edilmesi, şirket yöneticileri ile devlet yöneticileri tarafından düzenlenmiş bir komplodur. Bu karar, aynı zamanda, egemen sınıfların, haklarına ve geleceklerine sahip çıkma mücadelesi veren işçilere yönelik açık bir gözdağıdır.

İşçilerin serbest kalmasını talep eden imza kampanyasına katılmak için tıklayın.

Maruti Suzuki işçilerini savunun!

Çevrenizdeki insanları kampanyaya katılmaya çağırın!

Maruti Suzuki işçilerine özgürlük!

Bültene kayıt ol