Katil IŞİD bu kez Qamişlo’ya saldırdı: En az 35 ölü

27.07.2016 - 15:25
Haberi paylaş

Rojava'nın Qamişlo kentinde sabah saatlerinde, bomba yüklü kamyon patlatıldı. Cizîr Kantonu Sağlık Konseyi Eşbaşkanlığı, çoğunluğu sivillerden oluşan 35 kişinin yaşamını yitirdiğini, 150’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Qamişlo'nun Xerbi mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin'den de görülen ve duyulan patlamanın, canlı koyun taşıyan bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Bomba yüklü aracın, Qamişlo'daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığına götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi. Patlama ile birlikte çok sayıda bina ve ev yıkılırken, bir çok araç da yandı.

Cizîr Kantonu Sağlık Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Xerbî mahallesinde Asayiş yakınlarında saat 09.25’de gerçekleşen bombalı saldırıda büyük çoğunluğu sivillerden oluşan 35 kişi şehit düşmüştür. Şehitlerin arasında kadın ve çocuklarda bulunuyor. Yine saldırıda 150’den fazla kişi de yaralanmıştır. Diğer yandan patlamanın etkisiyle yıkılan işyerleri ve binalarda, enkaz altında birçok sivil bulunmaktadır. O nedenle şehit ve yaralı sayısı artabilir. Saldırının gerçekleştiği bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Saldırı sonrasında Sağlık Konseyi'ne bağlı tüm sağlık kurumları yaralılar için harekete geçmiş vaziyettedir. Cizîr Kantonu Sağlık Konseyi Eşbaşkanlığı olarak Qamişlo’da korkakça gerçekleşen terörist saldırıyı lanetliyor ve şehit yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz, yaralılar için acil şifa dileklerinde bulunuyoruz” denildi.

Qamişlo'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde birçok ev ve işyerinin camları kırıldı, iki kişi yaralandı. 

Bültene kayıt ol