Atina'da çiftçiler hükümeti protesto etti

12.02.2016 - 17:45
Haberi paylaş

Çoğunluğunu Girit adasından gelenlerin oluşturduğu çiftçiler, Atina'da sosyal güvenlik reformu ve hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergileri protesto etti.

Yunanistan'da sosyal güvenlik reformu ve hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergileri protesto etmek için ülkenin çeşitli yerlerinden Atina'ya gelen çiftçiler, hükümeti protesto etti.  Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı önünde toplanan işçiler, binaya taş ve domates fırlattı. Çiftçiler binaya girmek isteyince, polisle yer yer çatışmalar yaşandı. Olayda en az 4 kişi gözaltına alındı. Bu saatlerde ve yarın yeni gösterilerin yapılması bekleniyor.

Yapılacak sosyal güvenlik reformuyla vergilerin ve emeklilik primlerinin artırılması öngörülüyor. Çiftçiler zaten büyük bir borç yükü altında bulunduklarını, reformların kabul edilmesi durumunda bunun sonları anlamına geleceğini söylüyorlar.

Halen binlerce çiftçi Atina'ya gelmeye devam ediyor. Planlanan iki günlük eylemlere ülke genelinde de çiftçilerden destek var. Pek çok bölgede çiftçiler traktörleriyle yol kapatma eyleminde bulundular.

Bültene kayıt ol