Arnavutluk hükümeti AKP'yi reddetti: “Türk sömürgesi değiliz”

18.05.2015 - 14:58
Haberi paylaş

Arnavutluk'ta iktidarda olan merkez solcu Sosyalist Parti'nin Tiran milletvekili Ben Blushi, Tayyip Erdoğan'ın Gülen cemaatina ait okulların kapatılması talebini reddedeceklerini duyurdu.

Zaman'ın aktardığına göre, Türkiye hükümetine Namazgah Camii'nin inşasıyla ilgili teşekkür ettiklerini belirten Blushi, "Bana öyle geldi ki, bu 'hediye'ye takas olarak Türk cumhurbaşkanı bir karşılık talep etti. 'Hediye' karşılık istemez! O, kendisine göre terör örgütü olan bir hareketin kapatılmasını talep etti; Türkiye'de de Arnavutluk'ta da faaliyet gösteren bir hareketi... Ve biz kimin hakkında konuştuğunu biliyoruz! Ben insan öldürmeyen terör örgütü görmedim! Ve Türk cumhurbaşkanının terörist dediği bu örgütün; Arnavutluk'ta herhangi bir cinayetini görmedik. Ve kendi çıkarları için bizden yok etmemizi istiyor" dedi.

Blushi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türkiye'nin siyasi çekişmesinde taraf değiliz. Biz o çekişmede taraf değiliz ve kimse buraya gelip kendi siyasi nedenlerden dolayı rakiplerini bizden yok etmemizi isteyemez. Ben kimseyi savunmuyorum; bahsettiklerini de, bahsettiklerine karşı olanları da... Beni asla ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren; bizim karar verme özgürlüğümüzdür. Beni ilgilendiren budur.

Arnavutluk sadece BM tarafından ilan edilen terör örgütleri listesini tanıyor ve iyi bir bilgiye sahiptir. Hiçbir cumhurbaşkanı, başbakan, her kim olursa olsun, Bizim ülkemizde Arnavut veya Türk olsun, terörist listesi tayin etmesi... Bu makul değil; kabul edilebilir de değil. Bu yüzden bunu reddetmemiz lazım. Reddedeceğiz; çünkü, dediğim gibi, biz Türk sömürgesi değiliz. Türk sömürgesi değiliz ve bir 'hediye' karşılığında özgürlükleri ve kendi milli gururumuzu çiğnetemeyiz."

Bültene kayıt ol