Yunanistan halkı kemer sıkmaya karşı ve hükümete güvenmiyor

2015 yılındaki referandumda kemer sıkmaya ve AB’ye karşı verilen %61 “Hayır” (OXI) oyuna rağmen Avrupa’nın elitleriyle uzlaşan Syriza hükümeti, her geçen gün halkın güvenini biraz daha kaybediyor.

Solcu Syriza hükümeti, Troyka’nın dayattığı kemer tıkma tedbirlerini işçilere ve tüm ezilenlere dayattığı için geçtiğimiz sonbahar aylarından beri grev dalgalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Bu durum, Syriza’ya oy verenlerin partiye olan güvensizliğiyle de görülebiliyor.

Alco anket şirketi adına 30 Mayıs-2 Haziran arasında yapılan bir ankette, “Hükümetin ülkeyi krizden çıkarabileceğine inanıyor musunuz?” sorusuna halkın yüzde 80’i hayır, yüzde 11’i evet cevabını verirken; yüzde 9’u soruyu cevaplamadı.

“Ekonomi için sizce en önemli çözüm nedir?” sorusuna ise halkın yüzde 70’i kemer sıkma politikasına son verilmesi gerektiğini, yüzde 17’si borcun ödenebileceğini söyledi, yüzde 9’u yine cevap vermedi.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-06-20 at 14.22
Ankara Onur Yürüyüşü tüm engelleme çabalarına rağmen yapıldı
pers kapak
Perspektifler - Şenol Karakaş anIatıyor
123946
Öğretmenler grevde: “Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir!”